Clavis Pianoservice BV 

Winkels, Keyboards 

naamClavis Piano's
adresDe Liesbosch
postcode3439LB
plaatsNieuwegein
provincieUtrecht
telefoon030-2314212
websitewww.clavis.nl

Omschrijving

Wat is een keyboard?

Keyboards zijn digitale toetsinstrumenten waarmee men, door gebruik te maken van klanken en begeleidingen (ook wel ritmes, styles of accompaniments genoemd), als enkele speler een volledige band of orkest kan laten weerklinken. Middels het spelen van akkoorden met de linkerhand en het spelen van melodiepartijen met de rechterhand kan de keyboardtoetsenist een scala aan liedjes (meestal lichte amusementsmuziek, popmuziek, dans- en volksmuziek ) uit zijn of haar instrument toveren. Keyboards zijn doorgaans draagbaar en hebben 61 of 76 toetsen. Een keyboardtoets kent wel aanslaggevoeligheid, maar simuleert niet het mechaniek van een piano. Dit maakt keyboards weinig geschikt voor pianostudie, al biedt elk keyboard wel klanken (samples) van akoestische piano’s en vleugels.

Is een keyboard dus meer een soort orgel?

In zekere zin wel, al hebben huiskamerorgels (die vooral in de jaren ’70 een enorme populariteit kenden) wel een aantal eigenschappen die we niet in keyboards terugvinden. Echter, in speeltechniek en bediening kan men gerust stellen dat een keyboard een nieuwerwets soort draagbaar orgel is. Voor het goed leren bespelen van een keyboard heb je echter niet veel aan een orgelleraar of orgelmethode. Keyboard is een ‘vak apart’; er bestaan legio keyboardmethodes om te leren spelen en aan vrijwel elke regionale muziekschool kan men les krijgen van een keyboardleraar.

De meest interessante mogelijkheden van een keyboard:

Met een keyboard kan men een enorm scala aan muziekwerken op redelijk eenvoudige wijze ten gehore brengen.
Keyboard is een erg goed instrument om de algemene muzikale vorming te ontwikkelen.
Door het accent op lichte- en moderne muziek in de begeleidingen is het spelen op een keyboard geen al te zware kost (in verhouding tot bijvoorbeeld klassiek pianoles).
Keyboards bieden heel veel leuke opties zoals opnamefuncties, microfoonaansluiting, karaokeplezier etc.
Keyboards zijn makkelijk te verplaatsen en te vervoeren.
Men kan keyboards makkelijk via USB of MIDI op computers aansluiten voor studie- of opnamedoeleinden.
Er zijn keyboards in vele soorten en prijsklassen. Dankzij de lage, relatief betaalbare instapmodellen zijn keyboards, samen met gitaar en blokfluit, ideale instrumenten om kennis te maken met de wondere wereld van het zelf muziek maken.
Bij Clavis vindt u alle keyboards van de A-merken Yamaha en Roland. Buiten de winkelmodellen zijn bij Clavis tevens vrijwel alle instrumenten uit voorraad leverbaar.

Copyright © 2008 piano-aanbod.nl | Alle rechten voorbehouden.