Clavis Pianoservice BV 

Winkels, Digitale piano's 

naamClavis Pianoservice BV
adresMarnixstraat 252
postcode1016TL
plaatsAmsterdam
provincieNoord-Holland
telefoon020-6221404
websitewww.clavis.nl

Omschrijving

Digitale piano’s; een wereld van klein verschil…

In de muziekwereld van vandaag de dag is digitaal instrumentarium niet meer weg te denken. Dankzij zeer verfijnde technologische ontwikkelingen en hedendaags vernuft, èn de grote voordelen van digitale instrumenten, is onder meer de digitale piano uitgegroeid tot een zeer populair studie- en uitvoeringsinstrument. Merken als Yamaha en Roland hebben de productie van digitale piano’s, die in hun klank en speelaard slechts nog minimaal verschillen van hun akoestische equivalent, bijna verheven tot kunst.
De laatste jaren zien we ook nog het design van digitale piano’s belangrijker worden en nieuwe, maar soms ook meer traditionele ‘looks’ aannemen. Dat alles bij elkaar opgeteld kan de keuze voor een digitale piano in sommige gevallen even logisch, zo niet zelfs logischer maken dan de keuze voor een akoestische variant.

Voordelen van digitale piano’s

Er zijn meerdere redenen waarom men kan besluiten tot aanschaf van een digitale piano over te gaan.
De meest voorkomende redenen zijn:

De mogelijkheid om met hoofdtelefoon of op laag volume te spelen.
De relatief lage aanschafkosten ten opzichte van akoestische piano’s.
Het gewicht en de makkelijke ‘verplaatsbaarheid’ ten opzichte van akoestische piano’s.
De extra spelmogelijkheden door de aanwezigheid van andere klanken, geïntegreerde studieprogramma’s, opnamemogelijkheden etc.
De mogelijkheden om het instrument te verbinden met computers ten bate van compositie, opnames, multimediadoeleinden etc.
Het design van digitale piano’s is optisch minder ‘pompeus’ en dus minder aanwezig dan de massievere klassieke piano.
Digitale piano’s behoeven weinig tot geen onderhoud. U bent gevrijwaard van stembeurten en uw instrument is tegen temperatuur- en luchtvochtigheidschommelingen bestendig.
Met al deze voordelen kunnen dus de nadelen van een akoestische piano, die mogelijk voor u een obstakel vormen om piano te (leren) spelen, worden opgeheven. Let wel, een deel van de hier opgesomde voordelen treft u ook bij akoestische piano’s die zijn voorzien van een Silent-systeem. Hierover kunt elders op onze website alle informatie vinden.

Is een digitale piano even goed als een akoestische piano?

Ja en nee. Een gevorderde pianist zal altijd tegen de beperkingen van een digitale piano oplopen, maar zal de voordelen vrijwel zeker niet ondermijnen. Een digitale piano is geen vervanging van een akoestische, het is eerder een alternatief met zeer prettige bijkomstigheden.
Doordat het geluid niet, zoals bij een akoestische piano, onderhevig is aan de akoestiek van de ruimte waarin het instrument zich bevindt; doordat het instrument niet is voorzien van een zangbodem; doordat er mechanisch geen hamer op een echte snaar valt, zal een digitale piano -zolang het een instrument voorzien van speakers blijft- nooit volledig de beleving opwekken zoals een akoestische piano dat doet.
Dat is echter a priori ook niet nodig. Voor het leren spelen van de piano, voor het kunnen spelen op andere locaties, voor al de bovennoemde voordelen van deze instrumenten, staat een gemiddelde digitale piano prima zijn mannetje.

Het assortiment van Clavis.

Clavis voert met trots alle producten van de digitale homepiano’s, ritmepiano’s, portable- en stagepiano’s en de digitale vleugels van de merken Roland en Yamaha. In onze showrooms treft u het gros van deze producten speelklaar aan en kunnen onze verkoopspecialisten u van alle informatie omtrent de producten voorzien. De meeste producten zijn in redelijke mate op voorraad en kunnen we direct uitleveren. Indien een product niet voorradig is, kunnen wij het product van uw keuze (afhankelijk van de voorraad bij de importeur) doorgaans binnen afzienbare tijd leveren. Een vervangend instrument tot aan levering van het door u bestelde is in sommige gevallen bespreekbaar. Kijk voor een actueel overzicht op www.clavis.nl U ziet dan welke modellen wij voorradig hebben in onze vestigingen in Nieuwegein en Amsterdam.


Clavis heeft de vertegenwoordiging van de volgende merken Digitale piano's:Roland - Italië/Japan
Yamaha - Indonesië/Japan

Copyright © 2008 piano-aanbod.nl | Alle rechten voorbehouden.